Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
The Rise of Feminism In Sports
Știri despre pariuri sportive

Ascensiunea feminismului în sport

Prea mult timp,sportul a fost un domeniu dominat de bărbați| ||642; from what event is shown on TV to the commentators and pundits on the programme.

În mod istoric, sportivele au fost întotdeauna la periferia evenimentului, fie că a fost vorba de înot, tenis sau chiar olimpiade, mass-media și instituțiile sportive nu păreau să le acorde niciodată timpul din zi.

Cu toate acestea, ceva se mișcă în lumea sportului și publicul este atent. .

Când a devenit feminismul proeminent în sportul de masă?

Percepția publicului despre sportul feminin se bazează în mare parte pe modul în care mass-media a ales să-l reprezinte . Atât de mult timp a existat o lipsă de interes real pentru societate, iar media sportivă a reprimat puținul care era acolo, dar sportul profesionist al femeilor ocupă acum centrul atenției.

Se pare că vremurile cu întrebări umilitoare și ridicole despre jucători ținutele, sau despre corpul lor se estompează în nesemnificație.

Aproape oricum.

„Succesul fiecărei femei ar trebui să fie inspirația pentru alta. Ar trebui să ne ridicăm unul pe altul. Asigură-te că ești foarte curajos: fii puternic, fii extrem de amabil și, mai presus de toate, fii umil.” - Serena Williams

Lupta pentruegalitatea în sport este una care se desfășoară de peste un secol. Contestarea normelor, în fața sexismului , și atragerea interesului public sunt toți pași pe cronologia lungă de progres pentru sportul feminin.

Abia acumobservăm mărci care angajează atlete și „influencer” pentru a ajunge la noi audiențe tinere, susținând în același timp mesaje de împuternicire, viață sănătoasă și competiție de elită. Ieșiți cu stereotipurile tradiționale despre feminitate și cu noua față a femeilor, care este alcătuită din transpirație, fizicitate intensă și dorință acerbă.

Cronologie: Progresia feminismului

Progres pentru femei. Sportul nu poate fi rezumat la câteva evenimente în timp, dar câteva momente cheie evidențiază creșterea constantă a sportului feminin de masă.

  • 1900 - Cu peste un secol în urmă,22 de femei. a avut loc în primele jocuri olimpice moderne, concurând într-o varietate de evenimente, inclusiv navigație, echitație și golf. Până la Jocurile Olimpice din 1990 de la Paris, femeile nu au putut să concureze deloc.

 

  • 1967 -Katherine Switzer a fost prima femeie care s-a înscris și a alergat la Maratonul de la Boston. Ocazie a marcat un moment cheie în istoria sportului și un moment emblematic pentru sportul feminin. Când directorii au observat că o femeie era în cursă, ea a fost atacată, în timp ce privitorii și personalul au încercat să-i fure numărul. O fotografie simbolică a evenimentului a evidențiat lupta femeilor în sport din acea perioadă. Spre uimirea multora, ea a terminat cursa de 26,2 mile.

 

  • 1973 - The 30.000 de spectatori ai unui meci de tenis dintre Billie Jean King și Bobby Riggs au rămas cu uimire, când King și-a depășit omologul său masculin într-un joc care a fost etichetat „ Bătălia sexelor”. Ocazie a fost monumentală șitraiește astăzi în tenisul feminin.

|| |716

 

  • 2010 -Baschetul feminin a fost întotdeauna marginalizat până la apariția echipei de baschet feminin din Connecticut. Ei au câștigat 90 de meciuri la rând, în liga de baschet universitar, batând un record deținut anterior de echipa masculină UCLA. Recordul a întors capul și a atras multă atenția presei asupra sportului feminin.
  • 2012 - Au trecut exact 112 ani de când 22 de femei au avut loc la Jocurile Olimpice de la Paris, la Olimpiada de la Londra, când s-a anunțat că44% dintre sportivii de la Jocurile Olimpice au fost femei. O combinație a creșterii numărului de evenimente la jocuri, precum și a pașilor către egalitate în sportul feminin a dus la schimbare. Interesant, echipa SUA a trimis mai multe femei decât bărbați - din 530 de sportivi, 269 au fost femei la 261 bărbați.

Ce urmează pentru feminismul în sport?

Lucrurile au parcurs un drum lung, dar mai sunt multe de făcut. O problemă cheie estedisputa privind egalitatea de remunerare pentru sportivi la nivel intern și internațional. Un alt punct se găsește la baza problemei. Educația este cheia modului în care sunt percepute femeile în sport. Conceptul conform căruia feminitatea este o slăbiciune trebuie anulat.

Cifre actuale ale feministelor sportive

Atât de des, schimbarea societală are loc în trepte mici, iar feminismul este un exemplu perfect al unei schimbări treptate care se materializează în cadrul societăţii noastre. Există numeroase figuri de top în sport care încearcă să lucreze pentru o schimbare pozitivă.

Iată 5 pionieri ai egalității de gen în sport care vă vor pune zâmbetul pe buze.

Serena Williams| ||746

Serena Williams first emerged onto the scene când a câștigat primul ei titlu în 1999, urmând să termine primul ei Grand Slam patru ani mai târziu.

Douăzeci două titluri mai târziu, iar acum ea este o icoană globală consacrată pentru sportul feminin. De-a lungul timpului, ea a suportat întrebări sexiste fără sens din mass-media, chiar și după nașterea ei, în 2017, a fost ciocănită cuîntrebări nesimțite în timpul interviurilor.

Serena’s ability to soak up the endless drivel directed at her, împreună cu faptul că este una dintre cele mai mari atlete din toate timpurile, a făcut ca ea să devină o icoană feminină globală. Ea a scris oscrisoare deschisă în 2016, despre inspirație, sexism și cum să obții mai mult în fața adversității.

Megan Rapinoe

Recent, Megan Rapinoe a devenit un nume foarte recunoscut în sport, ca urmare a diverselor eiCercete pe Twitter cu Donald Trump.

Cu toate acestea, pentru a nu o disprețui sau o banaliza pe Megan, ea a făcut mult mai mult decât să se certe cu președintele. Este considerată o jucătoare excelentă și venerată ca un excelent căpitan de echipă, unul care a condus echipa ei la victorie la Cupa Mondială FIFA 2015. De asemenea, a ajutat echipa SUA să câștige aurul olimpic în 2012.

Un deschis deschis. Atletă americană gay,Rapinoe a făcut multe pentru sportul feminin de când a ajuns la faimă. Ea a fost una dintre cele cinci jucătoare de fotbal feminin din SUA care au depus o plângere de discriminare salarială împotriva Federației SUA de Fotbal anul trecut, care a dus la o creștere a salariului cu 30% - o creștere semnificativă, în comparație cu un sfert din salariul echipei masculine pe care l-au primit anterior.

  

Andy Murray

Andy Murray are o serie de momente care susțin egalitatea în sport, ceea ce l-a transformat într-o figură cheie în mișcarea feminismului.

Poziția lui Murray față de feminism a apărut pentru prima dată în 2014, când și-a numit noul antrenor de tenis Amelie Mauresmo. Vestea a fost primită cu un val de comentarii sexiste, chiar și în cadrul comunității de tenis.

Poate mai memorabil, britanicul a fost implicat într-o serie de episoade diferite cu presa în care a chemat jurnaliştii pentru sexism ocazional. Prima ocazie a fost la Campionatele de la Wimbledon din 2017, când răspunsul lui a fost primit în sală cu râsete și aplauze.

A doua instanță a fost după ce a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, unde l-a corectat pe celebrul radiodifuzor John Inverdale pentru că a susținut în mod eronat că a fost prima persoană care a câștigat două medalii olimpice de aur la tenis; la care Murray a răspuns „Cred că Venus și Serena au câștigat aproximativ patru fiecare”.

„Am fost implicat în sport toată viața și nivelul de sexism este ireal.” - Andy Murray

 

Gabby Douglas

Gabby Douglas avea doar 17 ani când a câștigat prima dată aurul la gimnastică la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 . O ispravă incredibilă. Ea a mai câștigat două medalii de aur și rămâne una dintre cele mai tinere gimnaste care a câștigat un aur olimpic.

Pe lângă faptul că era foarte tânără, ea a devenit prima afro-americană care a câștigat prestigiosul all-around. eveniment la gimnastică olimpică.

La scurt timp după ce a câștigat primul ei aur la Londra,a scris o carte numită „Grace, Gold and Glory: My Leap de Credință”. Cartea a fost bine primită și ea a devenit o cruciată pentru decența umană, precum și un avocat împotriva agresiunii și a prejudecăților. Datorită vârstei ei, ea a devenit foarte influentă cu oamenii din generațiile tinere pe care le vedem în curs de apariție astăzi.

Becky Hammon

Becky Hammon este o jucătoare și antrenoare profesionistă de baschet american-rusă|| |809. She started off playing basketball outside the league, but eventually joined up with the Women’s National Basketball Association (WNBA).

Deși are doar 5 picioare 6 inci, hotărârea ei de a atinge și excela în baschet a condus ea să devină o icoană globală. Ea a jucat ca apărătoare timp de 15 ani, chiar și a concurat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, câștigând o medalie de bronz.

Dragostea lui Becky pentru joc nu s-a încheiat la unison cu cariera ei de jucător. La scurt timp după ce s-a retras în 2015, eaa devenit antrenor asistent pentru San Antonio Spurs din NBA. Influența ei asupra baschetului și sportului feminin în general este incomensurabilă. Ea a fost chiar intervievată pentru postul de antrenor principal al Milwaukee Bucks la un moment dat.