Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
The Collapsing European Super League: Is There Still Hope?
Știri de fotbal

Superliga europeană care se prăbușește: mai există speranță?

The European Super League (ESL) trebuia să fie clubul separatist al cluburilor de fotbal europene de top, precumManchester United, Real Madrid și Liverpool pentru a numi câteva.

The lista completă a cluburilor din Super League:

  • Engleză - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United , Tottenham.
  • Spaniolă - Atletico Madrid, Barcelona, ​​Real Madrid.
  • Italiană - AC Milan, Inter Milano, Juventus.

Cu toate acestea, planurile au eșuat chiar a doua zi după ce cluburile prezentate au făcut anunțul, conduse de jucătorul lui Real MadridFlorentino Perez. Perez a fost sfidător în fața unor cluburi mari precum Juventus și Manchester City care au renunțat la școală, organul de conducere FIFA amenință, de asemenea, că va interzice echipele din ligile lor interne.

Mânia și frustrarea față de decizia de a merge mai departe. cu oSuper League a fiert când faniiPremier League cluburilor Arsenal, Chelsea și Tottenham au organizat proteste în masă afară stadioanele relative. Anunțul a provocat un val de proteste în toată Europa, deoareceUEFA a arătat clar că toate cluburile implicate s-ar confrunta cu repercusiuni dacă ar merge înainte și ar concura în Superliga separată.

Dar, ce i-a supărat atât de mult pe fani și este într-adevăr Super League atât de diferită deLiga Campionilor?

european league betting

Numeroase cluburile de fotbal au manifestat o lipsă de interes față de direcția în care se îndreaptă fotbalul european. La fel ca ceea ce vedem în Premier League, Serie A și La Liga, fotbalul este din ce în ce mai dominat de cluburi „sugar daddy” – cele care sunt finanțate în mare măsură de proprietari străini. și au destui bani pentru a domina liga, an de an.

Cluburile care sunt deținute de mari proprietari ruși, asiatici și americani suntcote pe favorit to win their ligile interne în fiecare sezon, cu echipe mai mici doar împinse în lateral. Deși aceasta este o situație tragică, este un produs al societății în care trăim și este dificil să ne imaginăm viitorul fotbalului și al sportului în general, mergând în altă direcție.

Deja vedem acest lucru în majorLigi sportive americane, cum ar fi NBA, unde cluburile sunt capabile să facă autografe majore și să treacă de la a fi o echipă obișnuită la candidați la titlu în intervalul de câțiva ani. Aceste ligi sunt jucate în format playoff, ceea ce înseamnă că, odată ce încep fazele eliminatorii, echipele pot câștiga fără a fi nevoite să performeze la fel de constant ca pentru a câștiga ligile interne.

De ce sunt atât de mulți împotriva ei?

Așa cum am văzut însezonul Premier League 2015-16, una dintre echipele de afară dintre cei „6 mari” au reușit să-și revendice titlul de Premier League engleză.Leicester a fost cumpărat de un miliardar thailandez cu câțiva ani înainte de a câștiga titlul, cu toate acestea, nu au investit același tip de bani pe care îl vedem de la cluburile mai mari.

Superliga ar elimina orice fel de câștig financiar suplimentar sau competiție europeană. În schimb, cluburile care au avut succes în ligile interne văd doar beneficiile imediate ale câștigării competițiilor respective.

O mare parte din ceea ce face fotbalul atât de interesant, în special topulFotbalul european ligi, este posibilitatea de a ajunge în marile competiții europene. Cluburile mai mici sunt capabile să performeze bine, să fie recompensate financiar, apoi să construiască pentru sezonul următor.

În plus, planul Super League ar însemna că alte competiții importante de cupă, cum ar fiCopa del Rey, FA Cup și Coppa Italia ar avea mult mai puțină importanță, deoarece marile cluburi s-ar concentra aproape în întregime pe câștigarea recompenselor mari în bani din noua ligă.

< /picture>

Ce urmează pentru Superliga?

Cu membrii găsiți și-au arătat mâna cu privire la începutul propus pentru august, Florentino Perez a rămas în speranța că contractele obligatorii pe care cluburile le-au semnat îi vor obliga să se angajeze.

O altă problemă cu care se confruntă este faptul că cluburile de top franceze și germane nu au fost deloc interesate de ligă.Bayern Munchen și Paris Saint-Germain nu s-au angajat niciodată în ligă și cu jucători precumLewandowski, Neymar și Mbappe jucându-le, chiar nu atrage publicul larg.

Superligile trebuie să capteze atenția întregii lumi fotbalistice și să se asigure că sunt implicați cei mai buni. Cum poate noua ligă să pretindă că este casa fotbalului european dacă cei mai buni jucători nu concurează?

În timp ce liga pare încă departe de a se concretiza, conceptul nu pare prea îndepărtat de ceea ce noi deja avem.pandemia a stors cluburile din punct de vedere financiar iar Super League oferă cluburilor fondatoare o modalitate de a câștiga mulți bani, și rapid. Anii următori vor fi testul lucrurilor, dar deocamdată lucrurile vor rămâne în așteptare.