Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
/r/wallstreetbets - What happened?
Mai multe știri

/r/wallstreetbets - Ce s-a întâmplat?

Consultant IT profesional și sceptic pe internet Jaime Rogozinski a acaparat titlurile în ultimele săptămâni, în calitate de fondator al infameiFir de discuție Reddit '/r/wallstreetbets'.

Thethread a fost creat în 2012, ca o modalitate de a câștiga niște bani în plus pe lângă munca lui principală. Dar influența acestui canal s-a simțit abia recent, deoarece milioane de oameni au investit în acțiuni promovate de comunitatea wallstreetbets. Ne întrebăm de unde au venit aceste hoarde de adepți și cum s-au unit pentru a provoca o astfel de panică pe Wall Street.

Canalul și-a creat ușor un număr mai mare de urmăritori de-a lungul anilor. Apoi,2020 a lovit și pandemia a văzut un număr mare de oameni care caută alte modalități de a câștiga bani. Atitudinea „YOLO” față de tranzacționare, care a făcut ca totul să pară mai mult ca un joc de noroc, a fost deosebit de atrăgătoare pentru public și a atras atât de mult pe adepți, încât firul a crescut la 1 milion în martie 2020. Acest număr a crescut vertiginos la 4 milioane în mijlocul Nebunia GameStop la începutul acestui an și de fapt a reușit să depășească populația orașului New York, cu peste 8,4 milioane de urmăritori.

Această armată de „degenerați” auto-intitulați a fost atât de implicată încât și-au creat propriul limbaj pentru a comunica folosind acronime și argou unic. Iată o degustare a culturii wallstreetbets și pentru a vă oferi o perspectivă despre ce înseamnă această lume Reddit.

Cultura Wallstreetbets

Așa cum este de așteptat, majoritatea termenilor sunt în glumă și semnificațiile au puțină valoare. Să luăm, de exemplu, unul dintre cei mai obișnuiți termeni, care derivă dintr-o meme antică a unui bărbat care stă în fața numerelor și a unei săgeți portocalii mare etichetată „puci”. În timp ce gama completă de vocabular folosit în rândul comercianților este largă, vom evidenția câțiva dintre cei mai obișnuiți și memed termeni folosiți în rândul utilizatorilor.

 • Guh - atunci când contul dvs. trece de la un nivel semnificativ suma de fonduri la nimic în câteva momente.
 • DD - Due Diligence, care este atunci când îți faci temele pentru investiția pe care vrei să o faci.
 • In Scrambles - când un utilizator a luat o decizie proastă și își exprimă regretele.
 • $ROPE - direct legat de postarea anterioară, ce cumpără utilizatorii când au luat una dintre acele decizii pe care le regretă.
 • Diamond Hands - Un termen comun printre utilizatori, ceea ce înseamnă că nu vinzi niciodată și ești un comerciant curajos. Implicând că mâinile tale sunt literalmente făcute din diamante.
 • Mâini de hârtie igienică - Aceasta se referă la un comerciant mai slab, unul care vinde la primul semn al unei căpușe roșii (picătură) pe market.

Interacțiunea generală dintre utilizatori este exact ceea ce v-ați aștepta. Insulte ușoare, cuplate cu utilizarea exagerărilor și a sarcasmului pentru a face puncte sunt obișnuite la pariurile pe wallstreet. Asta nu înseamnă că utilizatorii sunt neinteligenti, este doar natura fiarei. Cu siguranță, este departe de ceea ce folosesc muncitorii de pe Wall Street - sau este? Oricum, este cu siguranță atotcuprinzător și reprezintă o mare parte din motivul pentru care comunitatea a crescut de-a lungul anilor.

Un alt aspect bizar al comunității a fost modul tribal în care utilizatorii ar forma bande, altfel cunoscute. ca „Viața de bande”. Iată o scurtă privire asupra unora dintre cele mai comune subgrupuri pe care le-ai vedea în wallstreetbets.

 • Bear Gang - Acești tipi se vor bucura când bursele se prăbușesc sau scad.
 • Bull Gang - Opusul bandei de urși și în general mai favorizat decât omologul lor.
 • Cash Gang - Cash Gang sunt oameni cărora le place să se delecteze cu ceilalți membri ai thread-ului să facă o mulțime de bani.
 • Late-night Gang - Oricine dorește să stea pe thread la primele ore, postând și discutând tranzacții potențiale sau orice este curent în acel moment.

Pe lângă aceasta, există o listă de „x-gangs”, care sunt reprezentate de tranzacționarea cu o anumită marfă sau cu o anumită companie. Pentru oricine cunoaște bine cultura Reddit, noii veniți sau „noobies” vor suferi mânia membrilor mai experimentați dacă nu sunt în ritm și pun întrebări de bază.

Ce este Robin Hood și ce a fost al lui. rol?

Robinhood este pur și simplu o aplicație mobilă care permiteutilizatorilor să efectueze investiții fără comision, oferind utilizatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a efectua tranzacțiile care au fost sugerate pe wallstreetbets. Deși nu era o aplicație concepută special pentru a satisface comunitatea, a fost esențială în a oferi utilizatorilor Reddit posibilitatea de a face tranzacții rapid și simplu.

Wall Street nu a acordat niciodată atenție companiilor care oferă acest tip de software - și de ce ar face-o? Oamenii obișnuiți nu au fost interesați de tranzacționare. Dar, pariurile pe wallstreet au ajutat la propulsarea multor acțiuni în sus, iar acest lucru i-a îngrijorat pe vorbitorii financiari și pe cei de pe Wall Street.

Acest lucru a dus la niveluri fără precedent de interes din partea mass-media și a condus și mai multpopularity of wallstreetbets și numărul de utilizatori pe Robinhood a crescut. Este dificil de știut exact ce s-a întâmplat în acea perioadă, dar lucrurile vor deveni mai clare în lunile următoare.

 

Ce urmează pentru wallstreetbets?

Ei bine,Jaime Rogozinski stă frumos, primind laude globale pentru manipularea sa asupra bursă și administratorii de fonduri care au ruinat Melvin Capital după ce au pariat împotriva wallstreetbets. Mai mult decât atât, tocmai și-a vândut povestea vieții unei companii de producție de filme pentru o sumă de șase cifre - nu-i rău pentru un tip care vrea să facă un pic de bani în plus.

Majornews outlets suntrevendicarea acesta este end-ul wallstreetbets. Dar, forumul este încă foarte viu și o postare recentă spune „Dacă asta s-ar fi terminat, nu ți-ar spune că s-a terminat. Nu le-ar păsa.”

Inima și spiritul comunității rămân, cu numeroase panouri publicitare care apar în S.U.A. cu informații despre tranzacționarea publicitară și care afișează avatarul recunoscut Wallstreetbets. Ne așteptăm ca lucrurile să scadă la un moment dat, dar atâta timp cât utilizatorii cred și investesc, spectacolul va continua până în 2021.

Pariuri pe bursă

Dacă doriți pentru a paria pe bursa, unele case de pariuri sportive, precumBetOnline, oferă acea opțiune. Pariați pe Dow Jones, Bitcoin și multe altele.

 • Joacă online acum
  BetOnline Recenzie
  BONUS 50%