Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
These Athletes are Harnessing the Power of a Plant-based Diet
Mai multe știri

Acești sportivi valorifică puterea unei diete pe bază de plante

Puterea plantelor - unii dintre cei mai de succes sportivi din lume spun „NU” alimentelor pe bază de animale.

Mișcarea pe bază de plante a trecut de la forță la forță și acum se pare că s-au impus în societatea de masă, atât de mult încât acum vedemmulți sportivi apelând lavegetarianism și veganism.

De șapte ori campioană de Grand Slam, Venus Williams, a adoptat o dietă pe bază de plante pentru a trata sindromul Sjogren - o boală debilitantă care provoacă oboseală.

|| |661

Several atleti renumiți au dezvăluit că au decis să-și ajusteze obiceiurile alimentare lao dietă mai bazată pe plante|| |665. There is a growing-list of athletes who are crediting their diet for their excellent performance, the likes of Scott Jurek and long-time vegan Nate Diaz to name a few.

Dar ce înseamnă o dietă pe bază de plante. cu adevărat pentru tine?

De ce mai mulți sportivi devin vegetarieni/vegani?

Deși interesul pentru o dietă pe bază de plante nu este un concept nou, cu siguranță existăo creștere vizibilă a popularității a acestei alegeri față de dietele occidentale mai tipice, în special pentru dietele vegane.

Un sondaj efectuat în rândul sportivilor la Jocurile Commonwealth a constatat că | ||6768% of athletes competing were conforming to vegetarian diets, 1% fiind vegani (Pelly & Burkhart, 2014)

Este dificil de precizat exact ceea ce este atribuit unei creșteri bruște a interesului; dar pare foarte probabil ca schimbarea dietei pentru a preveni boala și o varietate de alte afecțiuni, să fie unul dintre principalii catalizatori ai schimbării, cel puțin în rândul publicului.|| |683

But for athletes there are varying reasons, deseori legate de performanță îmbunătățire.

Poate crește productivitatea?

A long-held understanding of plant-based diets was that they didn’t pack the necessary nutrition for the average person to manage their day-to-day lives. However, this understanding has since been quashed, opening the gates for a număr mare de publicații care aparsusțin beneficiile unei diete pe bază de plante. .

Cu toate acestea, dietele vegane adoptă cea mai extremă alimentație pe bază de plante, care, la rândul său, necesită un model de alimentație mai restrictiv și adesea înseamnă că sportivii trebuie să ia în considerare nevoile speciale de nutrienți în dieta lor.

O dietă pe bază de plante vă poate îmbunătăți starea de spirit și chiar vă poate crește productivitatea la locul de muncă. Poate avea un efect pozitiv asupra anxietății, depresiei și sănătății generale.

Un studiu realizat în 2015, a constatat că un Dieta pe bază de plante poate stimula sănătatea și bunăstarea generală. Într-un studiu separat, au existat afirmații care sugerau că o intervenție alimentarăde 18 săptămâni ar putea crește productivitatea angajaților.

Deși acest studiu nu a fost efectuat pe sportivi, concluziile sale au susținut că eaa avut un efect pozitiv asupra anxietății, depresiei, oboselii și sănătății generale. Descoperirile sunt deosebit de interesante, deoarece acestea sunt domenii care au adesea un impact negativ asupra sportivilor profesioniști.

Cine devine vegan?

Există o listă din ce în ce mai mare de sportivi care se întorc la dietele pe bază de plante din tot felul de motive. Adesea vedem sportivi care fac schimbarea pentru a contracara problemele sau afecțiunile de sănătate, care le pot afecta performanța.

Dar, la fel de mult, sportivii decid că pur și simplu ar avea performanțe mai bune datorită valorii nutriționale adăugate pe care o are dieta. prevede. Iată o scurtă prezentare generală a unor sportivi care se desfășoară în vârful jocului lor, care sunt vegetarieni/vegani.

Nate Diaz

Nate Diaz: „Dacă ceva, carnea te va încetini”

Nate Diaz este un pic rebel, nu este niciodată departe de controversă și pare să fie constant în lumina reflectoarelor , adesea din motive greșite. Nici veganismul nu îi va aduce pace, deoarece vedem atât de des grupuri anti-vegane protestând și plângându-se.

DarCampionul UFC nu își ascunde dieta, in fact he actually promotes it. He came out saying “I like to promote the vegan industry”, he wants to silence the naysayers and spread the information surrounding the benefits of veganism.

Nate se va răsfăța cu orice, de la paste pe bază de fasole, tofu, boluri cu fulgi de ovaz, fructe de padure si o varietate de fructe; care ar oferi o dietă bine echilibrată.

Nate a vorbit despre o listă lungă de alteUFC vedete care sunt vegane, cum ar fi CM Punk și James Wilks. El chiar crede că consumul de carne este debilitant, vorbind pentru Men's Journal, a spus „Dacă ceva, carnea te va încetini”.

El crede ferm în a face mai mult decât doar antrenament, a fi capabil să lupte este unul. dartrebuie să-ți oferi organismului nutriția necesară pentru ca acesta să crească și să se refacă corect.

Nate a fost cel mai slab în confruntarea cu Conor McGregor a cu câțiva ani în urmă, totuși a ieșit în frunte (probabil în ambele lupte). Este dificil să te cert, când face spectacole așa cum a fost în ultima vreme. Un alt citat de la starul UFC, care ar fi argumentul lui Nate pentru cei care susțin că veganismul este dăunător „Este ușor să te cert cu acești oameni. Sunt de genul: „Băi, ai făcut o zecime din ceea ce am făcut eu?””

Venus Williams

Venus Williams: „Cred că este foarte bine să vă curățați sistemul uneori doar pentru a scăpa de toate deșeurile

Venus mai întâi adoptato dietă vegană la recomandare,din cauza unei afecțiuni medicale. Afecțiunea este cunoscută sub numele de sindromul Sjogren și este o boală debilitantă care provoacă oboseală.

De două oriUS Open Campionul a fost încurajat să adopte | ||754a raw vegan diet to help manage the disease, pe care a luat-o imediat. Acum menține această dietă și susține că nu se va întoarce niciodată.

Deși a decis să se schimbe din cauza unei boli, faptul că o dietă pe bază de plante este recomandată pentru a lupta împotriva oboselii este destul de intrigant. Atat de mult, incatsora ei a decis sa o sustina dupa ce i-a auzit diagnosticul siacum este flexitarian.| ||763

She even said “I think it’s just really good to clean out your system sometimes just to get rid of all the waste and things like that that are just in your system and let the earth from the plants really clean you out. So I’m a big believer in that”.

Scott Jurek

Ultra alergător Scott Jurek are nevoie de multă energie, ceea ce lui dieta pe bază de plante oferă. Succesul lui este dovada că un sportiv profesionist poate obține suficientă energie dintr-o dietă pe bază de plante.

Scott Jurek este un alergător american de ultramaraton, care a înregistrat un mare succes în sportul său și a avut influență asupra sportului în ansamblu.

El este un vegan deschis, care vine ca o surpriză pentru mulți sportivi care cred cu fermitate în beneficiile proteinelor animale pentru combustibilul muscular și competiția bazată pe anduranță. Cu toate acesteaSuccesul lui Scott vorbește de la sine și trebuie să ne întrebăm cât de bun ar putea fi cu adevărat, dacă afirmațiile despre natura debilitantă a veganismului ar fi adevărate.

El nu își atribuie succesul în întregime dietei sale. Are o convingere fermă în antrenamentul din greu și în cursa cu încredere, dar cu siguranță apare în conversație atunci când discută despre pregătire. Dintre sportivii despre care am discutat în acest articol, Scott este sportivul care are nevoie de „combustibil” mai mult decât restul, dar este destul de mulțumit de dieta sa și ține ferm în acest sens, chiar dacă este contrar credinței populare.|| |779

Lewis Hamilton

Dieta pe bază de plante este pe primul loc în profilul de Instagram al campionului mondial F1 Lewis Hamilton. A ales dieta pentru că îl face să se simtă bine și pentru că iubește animalele.

Lewis Hamilton, de cinci ori Formula 1 campion, a susținut veganismul într-o serie de apariții publice și media. Este un susținător deschis al mișcării șicrede cu fermitate în beneficiile ei.

El a spus înun documentar recent|| |792 “We all want to feel great. We All want to look great and have more energy. The most important thing is to have the right fuel in your body. I can’t remember feeling this great in my whole 32 years of life”.

Cu toții vrem să ne simțim grozav - Lewis Hamilton

Ideea despre „combustibilul potrivit” este în special interesant, mai ales de la un sportiv care a experimentat energia dată prin diete mai convenționale. A vorbit despre luptele sale cu greutatea și imaginea corporală; totuși, în cea mai mare parte, acest lucru poate fi gestionat cu orice dietă, dacă echilibrul este corect.

Un alt lucru pe care l-a atins pe scurt a fost diferența de antioxidanți consumați printr-o dietă pe bază de plante, în comparație cu aceea. a unuia pe bază de carne. În linii mari,antioxidanții neutralizează radicalii liberi, care provoacă oboseală musculară și afectează recuperarea.

Bill Pearl

Bill Pearl: „Cu fiecare an următor cu dieta, m-am simțit mai bine. Sunt mai sănătos, mă pot antrena cu mai multă energie și nu mai sunt un „tip dur” ca înainte”.

Five time Câștigătorul Mr Universe Bill Pearl, care a fost numit și „Cel mai bine construit om al secolului din lume”, a decis, la vârsta de 39 de ani, că a fi vegetarian este pentru el.

El își descrie experiențele cu vegetarianismul „cu fiecare an care urmează cu dieta, m-am simțit mai bine. Sunt mai sănătos, mă pot antrena cu mai multă energie și nu mai sunt un „tip dur” ca înainte”.

El vorbește foarte pozitiv despre schimbare, intrând în detaliile diferenței de niveluri de energie și cum a fost un proces treptat, dar perpetuu. El atinge, de asemenea, pe scurt, starea sa alterată de a nu se mai simți ca „tipul dur”, ceea ce este deosebit de interesant, deoarece acest lucru se poate referi la hormonii din carne.

El este deosebit de vocal despre faptul că prin | ||819a plant-based diet puteți captaspectrul complet de nutriție care poate fi găsit în orice altă dietă.

Bode Miller

De cinci ori medaliat olimpic Bode Miller a fost crescut cu o dietă pe bază de plante
< /p>

Bode Miller este unul dintre cei mai mari schiori alpini ai tuturor timpurilor, care a câștigat cinci medalii olimpice. El a luat aurul la Vancouver în 2010 și a fost văzut drept unul dintre cei mai buni schiori de pe circuit în anii săi de vârf.

Pentru Bode, este o poveste diferită față de mulți vegetarieni pe care îi vedem în zilele noastre, care s-au adaptat. . A fost crescut ca vegetarian într-o fermă ecologică din New Hampshire.

Deci se pune întrebarea dacă un atlet poate continua să câștige o medalie de gol după ce a fost crescut cu o dietă strict pe bază de plante; cu siguranță nu este un lucru rău?

Dietele pe bază de plante în tendințe - Merită să faceți schimbarea?

Este greu de spus dacă „merită” să vă schimbați dieta cu o plantă- unul bazat. Dar există o anumită valoare în ea și o serie de beneficii nu la fel de ușor de găsit în dietele tradiționale.

Dar în cele din urmă, depinde foarte mult de individ și de preferințele acestuia. Pentru unii, ideea este de neînțeles, dar pe măsură ce vedem că mișcarea se extinde la nivel global și pe piața comercială, este probabil să vedem din ce în ce mai mulți oameni care adoptă viața pe bază de plante.