Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
Top 10 Greatest Summer Olympics
Mai multe știri

Top 10 Cele mai mari Olimpiade de vară

Cinism creat de controversele de la diferiteOlimpiade de vară este umbrit de realizările atletice incredibile la care a fost martor lumea. De fiecare dată când sosește Olimpiada, femeile și bărbații depășesc limitele a ceea ce este posibil în ceea ce privește puterea, rezistența și agilitatea fiziologiei umane. Pe lângă aceste realizări uimitoare, Jocurile Olimpice au fost și un eveniment în care sunt prezentate progresele în domeniul drepturilor omului...

În special pentru femeile și sportivii care luptă împotriva prejudecăților rasiale. Probabil al doilea cel mai mare eveniment sportiv în spatele Cupei Mondiale FIFA, Jocurile Olimpice de vară sunt o tradiție cu rădăcini care se întind de mii de ani.

Așa cum se întâmplă adesea când apar Jocurile Olimpice de vară, ne uităm înapoi la ce s-a întâmplat în istoria acestui mare eveniment. Odată cu ultima JO de la Rio de Janeiro, ne îndreptăm acum în Japonia pentru jocurile de la Tokyo 2020. Dar, înainte de a face asta, vom arunca o privire la primele 10 jocuri din toate timpurile.

1. Londra, Marea Britanie - 2012

Jocurile de vară din 2012 au marcat un moment istoric, Londra a devenit primul oraș care a găzduit jocurile de trei ori. Londra a ținut jocurile în 1908 și 1948, oferind o mulțime de istorie și facilități excelente pe toate planurile. Stadionul Olimpic a fost minunat creat și a văzut multe recorduri doborâte, în timp ce Parcul Olimpic Queen Elizabeth din estul Londrei a adus viață zonei și a fost una dintre cele mai bune dezvoltări din interiorul orașului pe care le-am văzut la orice meci.

2. Rio de Janeiro, Brazil - 2016

Deși inițial a fost foarte controversată, jocurile de la Rio au mers foarte bine. După ce a găzduit Cupa Mondială de fotbal cu doar câțiva ani înainte, au existat deja multe noi dezvoltări în oraș. Fundalul uimitor pentru jocuri, în combinație cu vremea aproape perfectă, l-au făcut cu adevărat un joc de reținut.

3. Beijing, China - 2008

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost uluitoare, ridicând ștacheta pentru toate jocurile viitoare. Stadionul Național din Beijing a fost destul de spectaculos, supranumit „Cuibul de pasăre”. Cu o capacitate de 80.000, a fost un loc incredibil pentru finalele de atletism și fotbal. Centrul Acvatic din Beijing a fost, de asemenea, un site de reținut și unul pe care alte țări se vor strădui să-l depășească în următorii ani. De asemenea, campionul american de înot Michael Phelps a câștigat opt ​​medalii de aur.

4. Montreal, România - 1976

Olimpiadiile de la Montreal vor fi amintite și pentru o atletă unică pe nume Nadia Comaneci, care a fost prima gimnastă care a câștigat un 10 perfect în competiție. Un alt lucru care va rămâne în mintea fanilor de atletism în anii următori este modernul Parc Olimpic Montreal, care a fost proiectat de arhitectul francez Roger Taillibert. Stadionul este folosit și astăzi ca locație multifuncțională.

5. Atena, Grecia - 2004

Există ceva despre Atena și Jocurile Olimpice la care oamenii se pot raporta și vizualiza. Jocurile se întind până în 776 î.Hr. până în 393 d.Hr., unde jocurile au avut loc în Olimpia. Primele Jocuri Olimpice moderne au avut loc în 1896. Odată cu jocurile din 2004, a existat un anumit aer despre eveniment. Arcașii din vechiul stadion Panathinaiko și stadionul Olympia au fost cu adevărat unii dintre cei mai buni.

6. Atlanta, SUA - 1996

Atlanta a marcat 100 de ani de la Jocurile Olimpice, SUA câștigând oferta pentru jocuri și reușind să dea un adevărat spectacol. Stadionul Olimpic Centennial a avut aproximativ 85.000 de locuri și a fost punctul central al jocurilor din 1996. Stadionul a fost menit să dureze toată perioada de timp, nu doar pentru jocuri, ceea ce înseamnă că avea câteva cutii de lux și niveluri înalte uluitoare de teren. locuri, stadionul transformându-se în cele din urmă în stadionul de baseball Turner Field.

7. Barcelona, ​​Spania - 1992

Jocurile de la Barcelona din 1992 au transformat orașul, cu o plajă întinerită și construcția uriașă este realizată pe micul deal al orașului, Montjuic. Baschetul masculin a fost unul dintre evenimentele marcante, deoarece baschetul este al doilea cel mai popular sport național al Spaniei. SUA au revendicat aurul, dar orașul a beneficiat de aur. Pe măsură ce stadioanele atrăgătoare și noua arhitectură au dat viață unui oraș care se lupta cu o serie de probleme în acea perioadă.

8. Los Angeles, SUA - 1984

Los Angeles este un oraș emblematic și era menit să găzduiască jocurile din 1976, dar a pierdut din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, jocurile din 1984 au fost mult mai bune, folosind locații celebre precum The Rose Bowl și Los Angeles Coliseum, ambele folosite și în timpul jocurilor din 1932. Au fost construite două noi locații pentru jocuri, care au fost Velodromul și Stadionul de înot. De fapt, Colosseumul este folosit și astăzi pentru jocurile de fotbal USC.

9. Sydney, Australia - 2000

Pe măsură ce a venit anul 2000, a existat o anumită dispoziție despre lume, în special despre lumea sportului. Așadar, găzduirea jocurilor în frumosul soare australian și în climatul spectaculos din emisfera sudică era exact ceea ce avea nevoie lumea. Jocurile de vară, mulți ar argumenta că sunt cele mai bune vreodată și una care a făcut o declarație în ceea ce privește mai mult decât sport, cu caracteristicile schimbărilor climatice de mediu instalate în Parcul Olimpic. Jocurile Olimpice din 2000 s-au desfășurat în cel mai mare loc în aer liber pentru jocuri, cu un acoperiș de închidere de ultimă generație.

10. Moscova, URSS - 1980

Trebuie să ne întoarcem până în anii 80 pentru jocurile de la Moscova, care sunt amintite în mare parte pentru un boicot care a văzut peste 65 de națiuni, inclusiv SUA, România și China. Cu toate acestea, jocurile au avut loc în Grand Sports Arena a Complexului Olimpic Luzhniki. Acest loc colosal a găzduit peste 100.000 de persoane, deoarece a găzduit ceremoniile de deschidere și de închidere și continuă să fie astăzi un stadion pentru evenimente sportive internaționale majore.