100% până la
Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
Top 10 Best NCAA Men's Basketball Coaches
Mai multe știri

Top 10 cei mai buni antrenori de baschet masculin NCAA

Deoarece jucătorii durează până la patru ani în facultate, antrenorii de baschet au un moștenire universitară mai semnificativă, devenindtop 10 cei mai buni antrenori de baschet masculin NCAA din toate deceniile și conferințe.

Top 10 cei mai buni antrenori de baschet universitar  

Există peste o sută de ani de antrenori de baschet universitari de care trebuie să luați în considerare pentru această listă. Vom începe cu câteva mențiuni de onoare înainte de a dezvălui lista noastră de top zece.

Mențiuni de onoare

 • Harold Olsen – Conduce eforturile de a crea un postsezon NCAA, pe care îl cunoaștem acum caMarch Madness.| ||664
 • Phog Allen – Coached for over 50 years, coached two coaches in the top 10.
 • Jay Wright – Dacă își va continua succesul la Villanova (două titluri în ultimii cinci ani), el va trece în top-10.
 • Herb Magee – Al doilea cel mai mare număr de victorii dintre orice antrenor cu 1123.

Victorii în carieră, succese în turnee, moștenire și recorduri. Cei patru factori care ne-au ajutat să ne alegem primii zece antrenori din toate timpurile.

10. Eddie Sutton

Începând lista noastră este o lungă perioadă de timp antrenorul Oklahoma Sooners, Eddie Sutton. Suttonantrenat timp de 37 de ani, câștigând 806 de jocuri. El a ajutat Oklahoma să ajungă în Final Four de două ori, iar Arkansas a ajuns în 1978.   

Sutton nu este la fel de decorat ca alți antrenori de pe această listă. Cu toate acestea, impactul și moștenirea sa –în special la școlile tradiționale de fotbal – fac dificil să nu-l consideri unul dintre cei mai buni antrenori de baschet NCAA.

9. John Calipari

Următorul pe lista noastră pentru cei mai buni antrenori de baschet NCAA este actualul antrenor principal din Kentucky, John Calipari.Calipari a câștigat primul său campionat în 2012 și a menținut Kentucky într-o luptă constantă de-a lungul mandatului său de un deceniu în echipă.

Calipari a mai antrenat Memphis și UMass înainte alăturându-se Wildcats. El l-a ajutat peMemphis să ajungă în finală în 2008, după ce a postat un record de 38-2 (de atunci eliberat de NCAA). De asemenea, a câștigat premiul Naismith Coach of the Year de trei ori – o dată la fiecare program de facultate

Calipari este considerat pentru capacitatea sade a recruta talentele de top și pregătește-i pentru Draft-ul NBA. Patru jucători pe care i-a antrenat – Derek Rose, John Wall, Anthony Davis și Karl-Anthony Towns – au ocupat primul loc în general la draft.

8. Roy Williams

Cu trei campionate cu Carolina de Nord și mult succes cu Kansas, Roy Williams este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de baschet NCAA din toate timpurile.Williams ocupă locul 12 din toate timpurile – din 2020 – în victorii cu 885.

Partea nebunească pentru Williams este că 885 de victorii au venit doar în 32 de ani, punându-l în ritm să treacă pragul de 1000 de victoriimai rapid decât orice alt antrenor din istoria NCAA.

7. Dean Smith

Unsprezece apariții regionale în Final Four,opt premii pentru Antrenorul Anului ACC, două campionate și o rată de absolvire de 96,6% sunt doar câteva a realizărilor lui Dean Smith. Smith a fost doar antrenor principal la Carolina de Nord – din 1961 până în 1997.

În acea perioadă, Smith a strâns 879 de victorii și l-a antrenat probabil pe marele jucător de baschet al tuturor timpurilor –Michael Iordania. Smith chiar șil-a angajat pe Roy Williams ca asistent, ajutându-l pe Williams să devină unul dintre cei mai bunibaschet universitarantrenori din toate timpurile .

 • Joacă online acum
  Cote la baschet NCAA
 • 6. Jim Boeheim

  Peste trei decenii și jumătate la Syracuse au dus la aproape 1000 de victorii, zece Titluri în sezonul regulat Big East, Antrenorul anului 2010 șiun campionat NCAA 2003. Boeheim a ajutat școala din estul New York-ului să dezvolte în mod constant o listă talentată cu || |748odds to win the NCAA tournament.

  Boeheim, născut în 1944, se apropie probabil de sfârșitul carierei sale de antrenor. Totuși, dacă va mai rezista două sezoane de succes la Syracuse –cu o medie de 18 victorii pe sezon – va deveni doar al cincilea antrenor al colegiului cu 1000 de victorii.

  5. Jim Calhoun

  Cândprima ta slujbă de antrenor principal a venit până în 1972 și încă mai antrenezi, există șanse mari să fii un mare din toate timpurile. Acesta este Jim Calhoun pentru tine. Calhoun a început să antreneze la Northeastern, dar și-a găsit cele mai bune sezoane când s-a alăturat UConnului în 1986.

  Ca antrenor principal al UConn, Calhoun a condus echipa latrei titluri naționale câștigate și o a patra apariție în Final Four. S-a îndepărtat de joc din 2012 până în 2018, dar de atunci s-a întors. În cea mai recentă campanie a sa, el a depășit pragul de 900 de victorii pentru cariera sa.

  4. Adolph Rupp

  Puține programe sau echipe din orice sport au fost la fel de dominante precum echipa antrenată de Adolph Rupp din Kentucky. Rupp a antrenat toți cei 41 de ani cu Wildcats, retrăgându-se cuun procent de câștig de .822 – cea mai bună notă a oricărui antrenor cu cel puțin 600 de victorii.

  Rupp a câștigat patru titluri NCAA, cinci premii pentru Antrenorul Anului și a dominat SEC – câștigând titlul obișnuit de 27 de ori și turneul SEC de 14. El este în mod clar unul dintre cei mai buni antrenori de baschet masculin NCAA.

  3. Bobby Knight

  Chiar dacă bufniile și personalitatea lui te-au frecat în mod greșit, nu se poate nega succesul Bobby Knight asupra colegiului său de antrenori. Knight și-a petrecut cea mai bună parte a carierei antrenândIndiana Hoosiers.

  În calitate de antrenor principal Hoosiers, Knight a condus la trei victorii în Turneul NCAA Divizia I și cinci apariții în Final Four. Cea mai remarcabilă realizare a lui Knight a venit în sezonul 1975-76, când a antrenat Indiana laun record perfect de 32-0 și un campionat.

  2. John Wooden

  Numărul de recorduri și realizări pentru John Wooden în doar 29 de ani de antrenament de baschet universitar este cu adevărat remarcabil. Wooden datorează un record de 10 campionate masculine NCAA,inclusiv șapte consecutive din 1967 până în 1973. În timpul lor de șapte ani de dominație totală, UCLA Bruins de la Wooden au câștigat la un moment dat75 de jocuri consecutive.

  Wooden datorează, de asemenea, un procentaj de câștiguri de | ||797.804, third-best of any coach with at least 600 wins. Dacă Wooden ar continua să antreneze mai mult timp, probabil că ar fi în fruntea listei noastre cu cei mai buni antrenori de baschet NCAA din toate timpurile.

  1. Mike Krzyzewski

  Deși nu are atâtea Campionate Naționale ca Wooden, excelența sa prelungită ca antrenorul principal al lui Duke ne face să-l alegem drept cel mai bun antrenor de colegiu vreodată. Mike Krzyzewski – frecventat de antrenorul K – area câștigat cinci titluri naționale – între 1991 și 2015 – o perioadă de baschet mult mai competitivă decât anii 60 și 70.

  De asemenea, conduce toți antrenorii cu1157 victorii în carieră cu un procentaj de câștiguri în carieră de .768. Ca antrenor principal, l-a transformat pe Duke în cel mai urât program de baschet universitar.

  Antrenorul K este încă puternic și ar putea adăuga și mai mult la moștenire înainte de a se retrage (sau este ademenit cumva la NBA). Chiar dacă s-a retras astăzi, ai putea să argumentezi că este cel mai mare antrenor de baschet NCAA.

  Dacă crezi că există un antrenor grozav la comandă în oricare dintre echipele de baschet din colegiu 2020-2021, poate este momentul să pariezi și să câștigi niște bani cu baschetul universitar. Avem o listă cupariuri sportive de încredere care operează în România. Verificați, înscrieți-vă și distrați-vă puțin.

  Nu uitați că sunteți eligibil pentru bonusuri mai bune dacă depuneți folosind Bitcoin.

 • Bonusuri mai bune cu BTC
  Taxe mai rapide și mai mici
  • Vezi toate site-urile de pariuri sportive