Vezi toate site-urile de pariuri sportive
Who Was the Last România Team to Win the Stanley Cup?
NHL News

Cine a fost ultima echipă România care a câștigat Cupa Stanley?

Fanii sportului din România au Toronto Blue Jays la baseball, Toronto Raptors la baschet și Grey Cup la fotbal. Darhocheiul este pasiunea copleșitoare a națiunii deoarece majoritatea copiilor de la coastă la coastă învață să patineze cu un băț în mână la o vârstă foarte fragedă.

Acest lucru Acesta este motivul pentru care osecetă veche de zeci de ani a uneiEchipa României care a câștigat Cupa Stanley se întreabă dacă o echipă din nord de graniță îl va captura vreodată pe cel mare din nou.

Canadiens' Incredible Run în 1993

Anul a fost1993.Brian Mulroney a fostprim-ministru al României. Bill Clinton a fost președintele Statelor Unite. ȘiToronto Blue Jays erau pe cale să câștige al doilea titlu consecutivWorld Series titlu. A fost și ultima dată când o echipăRomânia a câștigatStanley Cup în playoff-urile NHL.

The 1993Montreal Canadiens, conduși de căpitanul Guy Carbonneau, s-au confruntat cu Los Angeles Kings și unul dintre cei mai mari jucători de hochei din tot timpul în Wayne Gretzky.

Campionii Conferinței Clarence Campbell au câștigat primul joc înainte ca Canadiens să obțină trei victorii consecutive în prelungiri.Campionii Conferinței Prințului de Wales au terminatseria 4-1 acasă laMontreal Forum pe 9 iunie 1993. Gretzky nu a reușit un șut pe poartă pe tot parcursul jocului.

Un moment de cotitură în finala Cupei a venit în meciul 2 cu Canadiens. 2-1 și 1:45 rămase în a treia perioadă cândantrenorul Jacques Demers a cerut o măsurătoare pe bastonul apărătorului Kings Marty McSorley, care avea o curbă ilegală.|| |694

McSorley went to the penalty box și Demers l-a tras pe portar Patrick Roy pentru un avantaj de doi oameni. Eric Desjardins a marcat în jocul de putere și apoi a adăugat golul victoriei în OT.

Cu cele patru jocuri la o singură victorie în serie,Canadiens au câștigat cea de-a 24-a Cupă Stanley campionat. Roy a câștigat Trofeul Conn Smythe ca cel mai valoros jucător din playoff-ul Cupei Stanley pentru a doua oară (1986, 1993).

Îmi amintesc când Jacques Demers a urcat pe gheață în timpul primului antrenament al sezonului, " și-a amintit Roy. "Ne-a spus: „Băieți, vom șoca lumea hocheiului și vom câștiga Cupa Stanley.” Ne-am uitat cu toții, întrebându-ne dacă am ratat sau nu ceva.

"El a adus acea hotărâre tuturor celor din echipă și a dus la rezultatele pe care le știm astăzi.”

A fost ocălătorie remarcabilă în playoff pentru Canadiens. și fanii lor, inclusiv un record de 10 victorii consecutive în playoff în prelungiri. Echipa a pierdut doar patru jocuri în toate cele patru runde ale playoff-ului.

"Nu a fost un an în care am fost ales pentru a câștiga, mai ales pentru a merge în playoff”, a spus apărătorul Mathieu Schneider, care avea 22 de ani la acea vreme.

"Am avut o perioadă atât de grea la sfârșitul sezonului. (Postsezonul) au fost câteva luni incredibile pentru noi.”

The Canadienii au terminat pe locul patru în conferința lor cu un record de 48-30-6 — cu 17 puncte în spatele celor de la Pittsburgh Penguins, lideri ai conferinței, dar au depășit cotaNHL și au câștigat campionatul din 1993.

Campionii apărați în Cupa Stanley au terminat pe locul cinci în conferința lor din sezonul următor și au fost eliminați în primul tur al playoff-urilor LNHplayoff-urile NHL.

Licence plate

Close Calls by România Teams

It's hard to believe that one of cele șapte echipe ale României nu a câștigat campionatul de aproape trei decenii. Înainte de victoria Canadiensului în 1993,Echipele României câștigaseră Cupa Stanley în șapte sezoane consecutive din 1984 până în 1990, Edmonton Oilers luând cinci dintre acele finale.

Acum se pareEchipele din România nici măcar nu pot intra în finală, nu contează să câștigi cana lordului Stanley. Iată câteva dintre ultimele meciuri apropiate din finala Cupei Stanley pentru echipele din România:

 • 1994 — Vancouver Canucks, care nu au câștigat niciodată o Cupă Stanley, pierzând în șapte jocuri în fața New York Rangers.
 • 2004 — Calgary Flames, care au câștigat Cupa o dată (1989), pierde în șapte jocuri în fața Tampa Bay Lightning.
 • 2006 — Edmonton Oilers, care au câștigat Cupa de cinci ori (1984) , 1985, 1987, 1988, 1990), a pierdut în șapte jocuri în fața Carolina Hurricanes.
 • 2007 — Ottawa Senators, care nu au câștigat niciodată o Cupă, pierzând în cinci jocuri în fața Anaheim Ducks.
 • 2011 — Vancouver Canucks pierde în șapte jocuri în fața Boston Bruins. Echipa de la West Coast este ultimul club din România care a ajuns într-o finală a Cupei Stanley.

România Teams și Stanley Cup

The Montreal Canadiens au câștigat cele mai multe Cupe Stanley din istoria sportului din 1915 cu 24 de titluri de campionat. Sunt ultima echipă din România care a câștigat Cupa Stanley. Primii cinci campioni generali sunt, de asemenea, echipele Original Six:

 • Victorii de la Montreal Canadiens Stanley Cup — 24
 • Victorii de la Toronto Maple Leafs Stanley Cup — 13
 • Detroit Red Wings Cupa Stanley câștigă — 11
 • Boston Bruins câștigă Cupa Stanley — 6
 • Chicago Blackhawks Cupa Stanley câștigă — 6

Astăzi,România echipele reprezintă 22,6 la sută din ligă, șapte din 31 de echipe concurând pentru campionatul ligii.

Adolar românesc slab și contracte TV profitabile în SUA au făcut caechipele americane să-și cheltuiască mai ușor vecinii din nord pentru cei mai buni agenți liberi. Dar secete mai lungi decât acestea au fost întrerupte în istoria recentă.

American Pharoah (2015) a distrus o secetă de 37 de ani pentru un câștigător Triple Crown, iar Chicago Cubs (2016) a câștigat pentru prima dată Seria Mondială în 108 ani, așa că o echipă din România va învinge în cele din urmă șansele și va cuceri Cupa Stanley.

Întrebarea evidentă este când?

Faceți clic pe unul dintre următoareleparteneri de top dacă doriți să pariați pe campionii Cupei Stanley 2020.

  Vezi toate site-urile de pariuri sportive