Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
15 Facts You Probably Did Not Know About the Stanley Cup
Știri NHL

15 fapte pe care probabil nu știai despre Cupa Stanley

După ce ai călătorit în jurul lumii timp de 125 ani, adunați câteva experiențe interesante. Cupa Stanley este unul dintre cele mai lungi trofee de campionat active din lumea sportului profesionist. În plus, jucătorii de hochei au tendința de a avea sărbători extrem de zgomotoase după ce au încercat ani de zile să câștige cupa. Drept urmare,Stanley Cup a făcut parte din destul de multe evenimente și aventuri neașteptate de-a lungul anilor.

15 fapte pe care nu le-ați făcut Aflați despre Cupa Stanley

1. Jucătorilor nu le-a păsat prea mult de Cupă la început

A durat ceva timp până când jucătorii au început să arate reverență față deStanley Cup.Senatorii Ottawa au fost una dintre primele puteri în hochei profesionist, iar când au câștigat cupa în 1905, ei literalmentea dat trofeul în hochei. Rideau Canal.

Dacă vă imaginați jucători care aruncă cu piciorul în versiunea actuală a trofeului, ar trebui să vă amintiți căcupa era mult mai mică la începutul secolului al XX-lea. Când jucătorii au ieșit la gunoi de la unul dintre banchetele lor de sărbătoare, au decis să joace un joc bețiv care presupunea lovirea cu precizie a cupei peste canal.

Uimitor,jucătorii au uitat complet de ceașcă, lăsând-o la înot peste noapte. Acesta va fi recuperat a doua zi într-unul dintre primele exemple cunoscute de mahmureală de la Cupa Stanley.

2 . Cupa Stanley a crescut de la un bol mic la o cană masivă

Cel mai mare trofeu din sporturicel mai mare trofeu din sport a crescut de la o cupă foartecu piciorul într-o cană masivă în ultimii peste 125 de ani. O tradiție de adăugare a tuturor numelor câștigătorului pe cupă a necesitat atașarea unor inele suplimentare pentru a se potrivi tuturor jucătorilor și membrilor echipei câștigătoare în timpulplayoff-urile NHL.| ||686

After a few decades, the Stanley Cup started to grow into the behemoth it is today. In fact, Cana lui Lord Stanley a suferit atât de multe modificări încât a renascut de mai multe ori. Acest lucru este rar printre trofeele importante ale campionatelor sportive, care de obicei nu supraviețuiesc acestor multe schimbări.

3. Cupa Stanley o parte din tradiția religioasă

Una dintre tradițiile unice ale Cupei Stanley ar fi faptul căjucători și personalul cheie get să se bucure de propria lor zi cu ceașca. În acest fel, fiecare jucător poate sărbători cu echipa sa și apoi în felul lui cu oameni importanți pentru el.

Pentru unii campioni ai Cupei Stanley, ziua lor cu cupa includeritualuri religioase sacre. După ce a câștigat cu Red Wings în 2007-2008, Tomas Holmstrom l-a lăsat pe vărul său să-și boteze fiica în cană. Cu toate acestea, Sylvain Lefebvre a fost primul care a botezat un copil în vârful cănii când și-a botezat fiica în castron, după ce a câștigat playoff-urile Cupei Stanley din 1995-96.

4. All Hail the Keepers of the Cup

Philip Pritchard este deținătorul Cupei Stanley din 1991, o poziție impusă de libertățile ridicole pe care și le-au luat jucătorii cu trofeul. El se asigură că cupa este îngrijită și menținută în stare optimă.

Pe lângă păstrătorul cupei, o pereche de mandatari exercită puterea cupei|| |710, determining where it goes and who interacts with it. Currently, Scotty Morrison and Brian O’Neill function as these trustees, preventing the iconic trophy from falling into disrepair and disrespect.

5. Nume au fost eliminate din Cupa Stanley

În mod amuzant, unii oameni încearcă să strecoare nume care nu ar trebui să fie prezente. Unul dintre exemplele mai interesante includePeter Pocklington și Edmonton Oilers. Când a fost depusă lista de nume pentru echipa câștigătoare1983-1984, el a strecurat numele detatăl său – Busuioc – în grup.

De fapt, nu a fost implicat în echipă în nici un fel, formă sau formă. Când a aflat liga, l-au rugat pe gravor săsă-i scoată numele. Ca atare, când te uiți la trofeu astăzi, vei vedea o serie de litere X majuscule ștampilate peste numele lui Vasile.

6. Furtul cupei este mai greu decât pare

Într-o zi, un fan a intrat neobișnuit într-o cameră în care se afla Cupa Stanley și a ridicat cana de pe stâlp – situată în mijlocul stadionului Chicago. Nu se grăbea, așa că un ofițer de poliție l-a observat cu ușurință și l-a interogat pe ventilator.

Ventilatorul nu încerca să fure paharul pentru castig personal. Era supărat că Chicago a câștigat cupa și credea ferm că trofeul îi aparține Montrealului, în ciuda faptului că Windy City a câștigat campionatul.

7. Cupa Stanley nu plutește bine

Jucătorilor par să le facă plăcere să testeze flotabilitatea Cupei Stanley mai des decât s-ar aștepta. Pe lângă faptul că senatorii au aruncat premiul în Rideau cu mai mult de un secol în urmă, jucătorii au încercat să înoate cu argintăria de mai multe ori.

În 1991, la casa lui Mario Lemieux, Phil Bourque a aruncat cupa în Super. Piscina lui Mario, unde s-a scufundat repede. Doi ani mai târziu, Patrick Roy a aruncat trofeul în propriul bazin. Desigur,Dominik Hasek ar fi următorul care va scufunda ceașca, dar Păzitorul Cupei își urmărise încărcătura cum se scufundă de prea multe ori, așa că a mustrat sala de portar faimos să-l usuce.

8. Cupa Stanley a fost folosită ca ghiveci de flori

La câțiva ani după ce senatorii din 1905 au uitat cupa din Rideau, Montreal Wanderers au uitat premiul la casa unui fotograf. Mama a fost fermecată de trofeu și a decis săplante o floare în cupă. În cele din urmă, echipa și-a amintit și a recuperat cana lui Stanley. Niciun cuvânt despre ceea ce mama fotografului a decis să planteze în trofeu.

9. Inele eliminate în timp

În momentul actual, echipele care au câștigat cupa între 1928-1954 nu mai sunt pe trofeu. Pentru a păstra istoria cupei fără a o transforma într-o fiară copleșitoare,inelele sunt îndepărtate și depozitate la sala faimei de hochei, cu o trupă nou-nouță adăugată la trofeul pentru următoarea generație de campioni. Ca atare, cupa este un premiu în continuă schimbare.

10. NHL nu deține din punct de vedere tehnic Cupa Stanley

Deținereaproprietatea Cupei Stanley este mai multcomplicată decât s-ar aștepta. Aproape toate ligile sportive dețin deplina proprietate asupra trofeelor ​​lor majore, dar proprietatea canii lui Lord Stanley a fost transmisă de-a lungul generațiilor, actualii factori de decizie fiind perechea de administratori. Ca atare, există dispute cu privire la cine deține de fapt drepturile de autor ale cupei și cine poate folosi asemănarea acesteia.

11. Există trei cupe Stanley

Prima versiune a Cupei Stanley a fost de fapt denumităDominion Hockey Challenge Cup. A doua versiune a inclus „Cupa de prezentare”, în timp ce versiunea „Cupa permanentă” a fost construită. cu ortografia dorită a premiului. S-ar putea argumenta că ați putea construi încă o ceașcă sau două cu inelele eliminate din versiunile anterioare ale premiului.

12. Din ce este făcută Cupa Stanley?

Prima construcție a versiunii inițiale a Cupei Stanley a fost forjată în argint pur și a constat într-un design mai mic, care nu era atât de masiv ca astăzi.versiunea modernă a cupei este realizată dintr-un aliaj de argint și nichel are 35,25 inci înălțime și cântărește puțin mai puțin de 35 de lire sterline. Cupa originală avea doar 7,28 inci înălțime, puțin peste o cincime din înălțime. O copie a originalului se află deasupra versiunii moderne.

13. Ural Mountain Road Trip cu Pavel Datsyuk

Pavel Datsyuk a fost unul dintre cei mai mari magicieni cu pucul la care hocheiul a fost vreodată martor. Cu toate acestea, capacitatea sa de a domina complet discul include duritatea și atenția la condiționarea fizică. Nemulțumit să-și ia lucrurile mai ușor după un sezon obositor NHL care a inclus o serie completă de playoff al Cupei Stanley, Pavel a decis să să-și ia trofeul pe un munte siberian. Nu este ideal pentru toată lumea în ceea ce privește o sărbătoare, dar un mod impresionant de a petrece o zi cu ceașca.

14. Blestemul focului de tabără

Din anumite motive, epoca inițială a șase a ligii a incluso pereche de câștigători care au decis să meargă înainte și || |796set the Stanley Cup on fire.

Prima dată a avut loc în 1940, cândNew York Rangers și-au sărbătorit victoria cu un foc de tabără care a deteriorat cupa după ce au avut dificultăți în stingerea focului. Rangers nu ar mai câștiga o altă cupăpână în 1994.

The Toronto Maple Leafs ar fi putut obține indiciu când Rangers nu au câștigat mai mult de două decenii. Cu toate acestea, când echipa a câștigat în 1962, Leafs au dat foc cupei în timpul unui foc de tabără și au trebuit să plătească pentru a repara trofeul. Dinastia ar fi ultima lor – după ce au câștigat patru cupe în anii 1960, Leafs nu au mai făcut o finală a Cupei Stanley din 1967,una dintre cele mai proaste serie de inutilitate din lumea sportului.

15. Cele mai mari lovituri lungi pentru a câștiga Cupa Stanley 

Los Angeles Kings din 2012 abia au trecut în playoff, intrând în luptă ca cap de serie a opta în vest. Ar continua să domine complet, câștigând 16 din 20 de jocuri în drumul spre a devenicel mai mic cap de serie pentru a câștiga cupa la cote 20 la 1.

Cum să pariezi pe Cupa Stanley

După toate aceste fapte amuzante, s-ar putea să te întrebi cum să pariezi pe Cupa Stanley. RomâniaSportsBetting oferă câteva resurse excelente de pariuri, cum ar fiNHL Power Rankings șiNHL Free Picks.

Parcurgem șicărțile sportive recomandate care sunt disponibile în România. Alegeți-l pe cel care vi se potrivește din lista de mai jos.

    Vizualizare A ll site-uri de pariuri sportive