Luni, 08.07.2017 - 13:50 EDT
Cote la finala NBA
Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
 Mon 07/08/2017 - 13:50 EDT

Cariera legendară a lui Usain Bolt

Usain Bolt's Legendary Career

De opt ori campion olimpic

Usain Bolt . Cel mai rapid om din lume. Deținătorul recordurilor mondiale la 100 m și 200 m sprint. De opt ori medaliat cu aur olimpic și de unsprezece ori campion mondial.Premierul medaliei Ordinului Jamaicai.

A fost o carieră absolut incredibilă pentru marele jamaican și un privilegiu să-l vezi pe unul dintre cei mai mari din toate timpurile dominând sportul. Dar toate lucrurile bune trebuie să se încheie, iar Bolt se va retrage din sport după apariția sa laCampionatul Mondial IAAF de la Londra.

El este deja cel mai de succes atlet din istoria evenimentului, deși va spera la un nou aur pentru a impulsiona o carieră care îl vede deja cimentat în nemurirea sportivă.

Va fi o priveliște ciudată când vor avea loc Campionatele Mondiale din 2019. începe și carismaticul jamaican nu se numără printre titulari și doar timpul ne va spune dacă vom vedea un alt sprinter de calibrul Bolt pentru tot restul vieții noastre. Cu siguranță, există nume mari care stau la coadă pentru a prelua funcția de campion mondial, inclusiv Andre de Grasse din România, care a fost pe urmele lui Bolt în ultimul an și ceva, dar este greu să vezi pe cineva care depășește moștenirea Lighting Bolt.

For that is probably the most incredible part of the Bolt story. Usain is not just an incredible athlete who has become the first man since mandatory timing was introduced to hold the world record in both the 100m and 200m races. His off-track performances are just as impressive, and today we highlight some of the lesser-known facts about Usain Bolt's career.

Totul a început cu un prânz gratuit

Usain Bolt a fost un copil atletic, deși și-a petrecut cea mai mare parte din primele zile jucând cricket, unul dintre cele mai populare sporturi de pe insula Jamaica la acea vreme, și, de asemenea, fotbal pe stradă cu fratele său. Abia la vârsta de doisprezece ani, ritmul său a început să iasă în evidență față de colegii săi, iar antrenorul de cricket al lui Bolt l-a încurajat cu tărie să urmeze evenimente de atletism.

În aceeași perioadă, un preot local pe nume Reverand Nugent l-a auzit pe un tânăr Bolt certându-se cu prietenul apropiat Ricardo Gedes despre cine era alergătorul mai rapid. Nugent a intervenit pentru a rezolva problema organizând un concurs de sprint, câștigătorul primind un prânz gratuit. Usain a alergat spre victorie, iar povestea spune că, în timp ce își lua masa de prânz, preotul l-a informat: „Dacă poți să-l învingi pe Ricardo, poți să învingi pe oricine”. Restul este istorie.

Usain Bolt's Olympic and Wolrd Championship

Aproape niciodată nu a alergat la 100 m

Prima întâlnire regională a lui Bolt din Caraibe a fost la Jocurile CARIFTA, unde a stabilit recorduri de campionat atât la 200 m, cât și la 400 m. De asemenea, a stabilit recorduri la Campionatele de juniori din America Centrală și Caraibe în ambele evenimente, iar în ultima sa apariție la Campionatul Liceului din Jamaica a șters complet cartea recordurilor, batând timpul de 200 m cu mai bine de jumătate de secundă și cel de 400 m cu aproape o secundă.

La Campionatele Mondiale de juniori din 2002, desfășurate la Kingston, el a devenit cel mai tânăr medaliat cu aur la juniori vreodată când a câștigat proba de 200 m și și-a îndreptat atenția către acest eveniment, deși accidentările și nenorocirea i-au afectat următorii câțiva ani. în sport. În 2005, managerul lui Bolt, Norman Peart, și antrenorul Glen Mills, l-au împins pe Bolt să se concentreze pe distanțe mai lungi de sprint, iar scopul lor a fost să-l facă să concureze din nou pentru 400 m până la Jocurile Olimpice din 2008.

Dar Bolt nu a fost de acord cu aceste recomandări și tânjea să alerge la proba de 100 m, deoarece nu se simțea confortabil să alerge la 400 m. Mills a fost sceptic, deși i-a oferit lui Bolt o provocare - dacă ar putea să bată recordul jamaican de 36 de ani la 200 m (deținut de Don Quarrie), i-ar permite să alerge la 100 m. Bolt a doborât recordul cu 0,11 secunde în Campionatele Jamaicane și, din fericire, a continuat să concureze (și să domine) proba de 100 m.

Bolt este un filantrop uimitor

Fama și averea sunt sinonim cu marele om datorită realizărilor sale epice pe pistă, dar puțini știu că de la primul său contract de sponsorizare a fost intenționat să dea înapoi comunității care l-a ajutat să se ridice la celebritate. Aranjamentul său cu Puma asigură că echipamentul sportiv este trimis la fostul liceu din Jamaica în fiecare an, astfel încât alții să aibă șanse mai mari să calce pe urmele eroului lor.

Usain Bolt's Social Following

Bolt insistă că orice videoclipuri promoționale sau reclamele trebuie filmate în țara sa de origine folosind o echipă de producție locală, pentru a stimula afacerile locale și a permite țării să obțină o mai mare expunere pe scena mondială. El are, de asemenea, propria fundație care lucrează pentru a aduce beneficii tinerilor prin prevederi sportive, îmbunătățirea structurii comunității și prin finanțarea jamaicanilor talentați, astfel încât aceștia să poată excela în abilitățile pe care le-au ales.

Oh și nu putem omite pe cea a lui Bolt lucrează pentru a sprijini conservarea faunei sălbatice. În 2009, el a adoptat oficial un pui de ghepard abandonat în Nairobi și plătește o taxă anuală pentru a acoperi întreținerea orfelinatului de unde provine. Pur și simplu nu poți să nu-ți placă acest tip.

Viitorul lui Usain Bolt

Va trebui să așteptăm și să vedem ce decide Bolt să facă cu el însuși după ce închide pantofii de alergat doar peste o saptamana. Fiind unul dintre cei mai mari sportivi din istoria sportului, nu doar în atletism, va putea cu siguranță să aleagă oferte de sponsorizare și afaceri. El deține deja un bar de sport în Jamaica și ocazional se îndreaptă spre locație pentru a cânta DJ seturi.

Este puțin probabil ca Bolt să-și împlinească vreodată visul de a juca pentruManchester United, ceva pentru care și-a exprimat în mod deschis interesul pentru cea mai mare parte a carierei sale, totuși există șanse mari să poată juca într-un meci de caritate - cine nu ar vrea să plătească și să-l vadă pe cel mai rapid om din lume pe terenul de fotbal?

O altă opțiune pentru Bolt este să se întoarcă la rădăcini și să conducă Racers Track Club, unde s-a dezvoltat pentru prima dată în superstarul pe care îl vedem astăzi. Într-un interviu recent, el a declarat că i-ar plăcea să facă parte din club în efortul de a-i da înapoi antrenorului și bunului său prieten Glen Mills.

Orice ne-ar rezerva viitorul, putem măcar să așteptăm cu nerăbdare. la încă câteva performanțe de campion dintr-o legendă absolută a sportului. Este de netăgăduit că Bolt va deveni cel mai mare din toate timpurile, iar cei care participă la Campionatele Mondiale de la Londra vor fi destul de norocoși să-l vadă mergând pe linie pentru ultima dată.

  Vezi toate site-urile de pariuri sportive

  Categorie :NFL News

  Mai multe articole...
  Știri NFL - 15/12/21
  Cine joacă spectacolul de la pauză de la Super Bowl în 2022? 
  Who is Playing the Super Bowl Halftime Show in 2022?

  Detalii despre2022 Super Bowl-ul de pauză apar – și din ceea ce ne putem da seama, va fi o performanță destul de mare.

  Știri NFL - 15/10/21
  Jucători NFL cu cele mai multe victorii la Super Bowl || |1268
  NFL Players with Most Super Bowl Wins

  Winning the Super Bowl is the pinnacle of an NFL player’s career. A lot of players never even get to the big game, but each season a new group of them emerges and is able to call themselves Super Bowl champions. Let’s take a look and see which jucătorii NFL au cele mai multe inele de Super Bowl.

  NFL News - 08/10/21
  România și Statele Unite se bucură ambele de începutul fotbalului 
  România and United States Both Enjoying Start of Football

  Fotbal a început în România și Statele Unite și există o mulțime de povești interesante la începutul sezonului. Iată cine ar putea participa la Grey Cup și la Super Bowl la sfârșitul sezonului: 

  NFL News - 08/10/21
  Tom Brady a fost testat pozitiv pentru COVID după parada Bucs Super Bowl 
  Tom Brady Tests Positive for COVID After Bucs Super Bowl Parade

  Tampa Bay Buccaneers QB Tom Brady dezvăluie cătestat pozitiv pentru COVID după barcaSuper Bowl paradă.