joi 15.02.2018 - 15:23 EST
Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
Matthew Manouli | Thu 15/02/2018 - 15:23 EST

Povestea casetei: Toronto Blue Jays numere retrase

Tale of the Tape: Toronto Blue Jays Retired Numbers

Următorul meci al echipei meleToronto Blue Jays

Retragerea unui număr este o tradiție onorată de mult timp nu numai în baseball, ci și în celelalte sporturi majore. Prima incidentă înregistrată este în 1934, când Toronto Maple Leafs i-au retras numărul 6 al lui Ace Bailey. În fotbal, unele cluburi au retras numărul 12, onorându-și fanii drept „al doisprezecelea om”. Baschetul are o tradiție similară, unele echipe retrăgând numărul 6, referindu-se la suporterii lor.

Odată ce numărul a fost retras, jucătorii din franciză nu pot juca ca număr, iar dacă un jucător joacă cu un număr dintr-o legendă care se retrage, este o curtoazie obișnuită ca acel jucător să predea acest număr. număr la legendă și jucați ca un număr diferit. Am văzut asta cu schimbarea lui Ray Bourque de la numărul 7 la numărul 77 odată ce numărul 7 al lui Phil Esposito a fost retras.

Dar să revenim la baseball, mai exactToronto Blue Jays|| |669. While some teams have extensive lists of retired numbers, like the New York Yankees with 22, some teams only have a few. The Blue Jays have only officially retired two numbers. So who are these Blue Jay legends?

#42 - Jackie Robinson

jackie robinson 42

Ei bine, Blue Jays înșiși nu au retras oficial numărul lui Jackie Robinson. A fost o decizie în întreaga ligă să-și retragă numărul 42 din fiecare echipă. Acest lucru s-a întâmplat în 1997, iar Mariano Rivera de laNew York Yankees a fost singurul jucător care i-a fost permis să poarte cifrele sfințite. Pe 15 aprilie 2004, liga a început Ziua Jackie Robinson, în care fiecare jucător din MLB poartă numărul 42 în onoarea jucătorului de pionier.

Data de 15 aprilie este semnificativă, pentru că este ziua. Jackie Robinson, primul jucător de culoare, a jucat în MLB, începând cu Brooklyn Dodgers în 1947. Jucătorii de culoare au fost menționați să joace în ligile negre din cauza segregării la acea vreme. A câștigat premiul Rookie of the Year în acel an și mai târziu a avut o carieră uimitoare în baseball, devenind MVP NL în 1949, între cei șase ani consecutivi ai săi ca All-Star, ca să nu mai vorbim de victoria în Seria Mondială împotriva Yankees în 1955. A fost introdus în Hall of Fame în 1962.

În afara terenului, Robinson înlătura și el barierele. A devenit primul analist de televiziune de culoare din ligă și s-a angajat în afaceri profitabile. După moartea sa, a fost distins cu Medalia de Aur a Congresului și Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

#12 - Roberto Alomar

Roberto Alomar 12

Numărul 12 al lui Roberto Alomar a fost retras în 2011. A fost primul Blue Jay care a fost onorat în acest mod și este încă singurul. Numărul lui Alomar a fost retras la scurt timp după ce a fost inclus în Hall of Fame ca Blue Jay, de asemenea, o premieră pentru franciză.

De-a lungul carierei, Alomar a jucat pentru numeroase echipe, dar pluralitatea timpului său a fost cu Blue Jays unde a stat în perioada 1991-95, unde a fost Jucătorul anului Blue Jays în 1991, 1992. , și 1995. Jucând ca 2B, cel mai bun sezon al său pentru echipă a fost în 1993, unde a bătut .326 (bun pentru locul 3 în ligă) cu 17 runde de acasă, 93 RBI și 55 de baze furate. Alomar a jucat un rol esențial atât în ​​1992, cât și în 1993World Series (pe care amândoi Blue Jays au câștigat) și a fost ridicat la Nivelul de excelență în 2008.

In his overall career, Alomar was a 12-time All Star and 10-time Gold Glove Award winner. His career batting average of .307 is still a franchise record.

Who's To Follow?

Roy Halladay 32

Dacă nu ai ghicit încă din imaginea de mai sus, Blue Jays au anunţat că au va retrage numărul 32 al lui Roy Halladay. Data este stabilită pentru 29 martie 2018. Fostul Blue Jay a petrecut sezoanele 1998-2009 cu Jays înainte de a-și încheia cariera cu Phillies din 2010-13. La vârsta de 40 de ani, Halladay a murit tragic într-un accident de avion amfibie în apropiere de Florida.

Cariera sa a avut suișuri și coborâșuri, dar nu a renunțat niciodată și, după un început șocant, Halladay a devenit unul dintre cei mai buni aruncători ai jocului. In 2002, dreapta a incheiat sezonul cu un record de 19-7 cu 2.93 ERA. În 2003, recordul său a fost și mai bun, la 22-7 și o ERA de 3,25 în 266 IP. 204 Ks la doar 32 B i-au oferit un raport uimitor de 6,38 K/BB. În 2009, Halladay a făcut o rundă de 24 de reprize fără scoruri, a doua cea mai bună rundă din toate timpurile.

CuPhiladelphia Phillies incluși, recordul carierei sale este de 203-105, cu o efectivă de 3,38 și 2117 lovituri. A fost de opt ori câștigător All Star și de două ori câștigător al premiului Cy Young. Cu Phillies, el a lansat un joc perfect pe 29 mai 2010 împotriva lui Marlins din Florida.

Cariera lui Halladay a fost întreruptă din cauza unei accidentări, dar aruncătorul încă a avut un impact pe teren și în afara acestuia. De la oferirea copiilor defavorizați oportunități de a viziona meciurile de baseball de la Rogers Center până la numeroasele sale donații, nu este surprinzător că Doc a fost nominalizat frecvent la Premiul Roberto Clemente și nicio surpriză că Blue Jays va onora un jucător care, în ciuda deficiențelor sale timpurii, a reușit să să se ridice pentru a fi unul dintre cei mai buni țipărători ai ligii.

Categorie :NFL News

Mai multe articole...
Știri NFL - 15/12/21
Cine joacă spectacolul de la pauză de la Super Bowl în 2022? 
Who is Playing the Super Bowl Halftime Show in 2022?

Detalii despre2022 Super Bowl-ul la pauză apar – și din ceea ce ne putem da seama, va fi o performanță destul de mare.

Știri NFL - 15/10/21
Jucători NFL cu cele mai multe victorii la Super Bowl || |789
NFL Players with Most Super Bowl Wins

Winning the Super Bowl is the pinnacle of an NFL player’s career. A lot of players never even get to the big game, but each season a new group of them emerges and is able to call themselves Super Bowl champions. Let’s take a look and see which jucători NFL au cele mai multe inele de Super Bowl.

NFL News - 08/10/21
România și Statele Unite, ambele bucurându-se de începutul fotbalului 
România and United States Both Enjoying Start of Football

Fotbal a început în România și Statele Unite și există o mulțime de povești interesante la începutul sezonului. Iată cine ar putea participa la Grey Cup și la Super Bowl la sfârșitul sezonului: 

NFL News - 08/10/21
Tom Brady a fost testat pozitiv pentru COVID după parada Bucs Super Bowl 
Tom Brady Tests Positive for COVID After Bucs Super Bowl Parade

Tampa Bay Buccaneers QB Tom Brady dezvăluie cătestat pozitiv pentru COVID după barcaSuper Bowl paradă.