Vedeți toate site-urile de pariuri sportive
Major Doping Scandals that Rocked the World of Sport
Știri despre pariuri sportive

Scandaluri majore de dopaj care au zguduit lumea sportului

Lance Armstrong, numeroși jucători de baseball MLB, întreaga olimpiadă rusă echipă - dorința de a ajunge în vârf îi poate împinge pe sportivi să ia decizii proaste.

Au existat o serie de eroii noștri sportivi, care au ajuns în centrul scandalurilor de dopaj. Unul dintre cele mai recente cazuri în acest sens esteScandalul de dopaj rusesc, care a implicat dopajul la un nivel aproape industrial, ceea ce a dus la forțarea cetățenilor ruși să concureze ca sportivi neutri.| ||646

To give you a timeline of scandals that have stirred things up, we put together a list of some of the biggest names in sport that were involved in doping scandals throughout the years.

Ce constituie un scandal de dopaj?

În sportul de competiție,dopingul este utilizarea de droguri care sporesc performanța de către concurenții sportivi. Termenul de dopaj este folosit pe scară largă de majoritatea organismelor de reglementare a sportului, care efectuează teste antidrog aleatorii și obligatorii pentru a descoperi eforturile sportivilor de a înșela diferitele comisii de droguri.

Dopajul este asociat în mod obișnuit cu sporturile olimpice, sporturile de luptă. , ciclism și alte tipuri de sporturi de înaltă rezistență.

Cu toate acestea, s-a răspândit și este prezent în numeroase tipuri diferite de sport astăzi, poate infecta chiar și sporturile noastre preferate de masă.

< /picture>

Echipa olimpică a Rusiei a fost acuzată de dopaj

Scandaluri spectaculoase

Existăample speculații cu privire la modul în care sportul modern poate fi plin de scandaluri de dopaj, chiar și sporturi de masă, cum ar fi fotbalul. Este extrem de dificil de reglementat, deoarece modurile în care sportivii se pot dopa se schimbă și evoluează în mod constant.

4 mai 1968 - Primul cal descalificat din Kentucky Derby pentru substanță interzisă

The Kentucky Derby-ul este adesea considerat „cele mai interesante două minute din sport”, iar de-a lungul anilor am văzut câteva curse minunate. Dar evenimentul nu este lipsit de scandal, deoarece am văzut câțiva câștigători din Kentucky interziși și dezbrăcați de titlurile lor de-a lungul anilor.

Povestea Dancer's Image este una tristă, as he was the first horse to be disqualified for a banned substance in the derby. Traces of phenylbutazone were discovered, resulting in second-place finisher Forward Pace being given the title.

Povestea a fost știri de prima pagină în America de Nord, ajungând chiar și pe coperta revistei Sports Illustrated; numindu-l „povestea sportivă majoră a anului”.

Hans-Gunnar Liljenwall la Jocurile Olimpice din 1968

Octombrie 1968 - Primul atlet olimpic descalificat pentru Încălcarea dopajului

Având în vedere natura dopajului, acesta nu este lipsit de greșelile sale și de propriile scandaluri. Revenind la Jocurile Olimpice din 1968,Pentatletul modern suedez Hans-Gunnar Liljenwall a acționat într-un asemenea mod care a făcut ca țara sa să fie descalificată de la Jocurile Olimpice.

Liljenwall reportedly had “two beers” to calm his nerves before the pistol shooting event. Mulți ar susține că alcoolul ar inhiba doar performanța atletică, dar decizia a rămas valabilă. Deși acesta nu este un caz clar de dopaj pentru îmbunătățirea performanței, este, totuși, încălcarea regulilor.

Datorită importanței unui astfel de eveniment, vestea a călătorit rapid, iar știrile au devenit rapid titlurile ziarelor. pe tot globul - doar pentru câteva beri!

27 septembrie 1988 - Ben Johnson a fost deposedat de medalia de aur după un test pozitiv asupra drogurilor

România Ben Johnson se confruntă cu Carl Lewis al Americii a fost modul în care evenimentul a fost vândut, dar titlurile nu au fost interesate să ruleze. Evenimentul a fost considerat una dintre cele mai importante finale de 100 m masculin din istoria Jocurilor Olimpice, dar a devenit curând una dintre cele mai notorii curse din toate timpurile.

În acea zi faimoasă din Seul,Johnson a stabilit un record mondial iar România a fost încântată de rezultat. Dar mai târziu,Johnson a dat un eșantion de doping pozitiv.

Descalificarea lui Johnson a șocat lumea.

Johnson susține că nu a fost a luat steroizi până în ziua de azi, dar a recunoscut că i-a luat cu 8 ani înainte. Interesant este că probabil că mulți mai mulți sportivi s-au dopat, dar Ben a fost acuzat și dishonorat în 1988.

Ben Johnson a uimit lumea în 1988

1 septembrie 2000 - Cazul BALCO și Marion Jones

Marion Louis Jones a fost un adevărat sportiv, un campion mondial concurent de atletism și fost jucător profesionist de baschet. Ea a avut succes la Jocurile Olimpice de vară din 2000 de la Sydney, câștigând trei medalii de aur și două medalii de bronz.

Ea a fostdezbrăcat de unele dintre titlurile ei pentru utilizarea de steroizi, but did retain 3 of them.

Au fost 20 de sportivi de nivel superior asociați cu scandalul Bay Area Laboratory Co-operative (BALCO), care a implicat furnizarea de steroizi către sportivi.

Este un caz unic în cadrul scandalurilor de dopaj, deoarece s-ar părea că BALCO a fost de vină, mai mult decât sportivii înșiși, care par a fi victime.

16 octombrie 2008 - Primele suspendări antidoping în Istoria Major League Soccer

Major League Soccer a fost introdusă pentru prima dată în 1996, de atunci a apărut vertiginos.Primele suspendări pentru utilizarea medicamentelor de îmbunătățire a performanței au fost acordate pentru prima dată la nouă ani după ce liga a început testarea.

Doi jucători, Jon Conway și Jeff Parke , a primit o interdicție de 10 jocuri după ce a fost testat pozitiv. Medicamentele au intrat în sistemele jucătorilor după ce aceștia au luat un supliment alimentar fără prescripție medicală dintr-un magazin de vitamine. Ambii jucători au fost amendați ca urmare a constatărilor, deși se pare că în acest caz nu a fost un abuz intenționat.

2 decembrie 2008 - Șase jucători NFL suspendați pentru că au luat agent de mascare cu steroizi

În 2018,șase jucători, dintre care trei formau coloana vertebrală a liniei defensive a Minnesota Vikings,au fost interziși pentru dopaj încălcări. Toți cei șase au fost pedepsiți pentru că au folosit un medicament cunoscut sub numele de diuretic, care poate servi drept agent de mascare pentru steroizi.

NFL nu a dezvăluit prea multe informații cu privire la interdicție, care a fost etichetată ca suspectă de către un numărul de scriitori și comentatori sportivi la acea vreme. Lipsa de transparență alimentează și mai mult afirmația că marea majoritate a sportivilor din sporturile de masă folosesc medicamente care îmbunătățesc performanța.

7 februarie 2009 - Se pare că Alex Rodriguez a fost testat pozitiv pentru steroizi în 2003

The New York Yankees third-baseman Alex Rodriguez, sau A-rod, carea fost cândva cel mai bine plătit jucător din baseball, s-a constatat că a luat o substanță ilegală în timpul recuperării sale în 2003. Nu a recunoscut-o decât aproape 6 ani mai târziu, în 2009. Dar în timpul scandalului Biogeneza, s-a constatat că Rodriguez a obținut performanță ilegală- ameliorarea drogurilor.

În urma investigației, Roriguez a fost suspendat pentru un total de 211 de jocuri, acoperind întreg sezonul. Din tipurile de interdicții care par până acum, acesta a fost cu siguranță cel mai flagrant abuz de droguri de îmbunătățire a performanței și este unul dintre cele mai mari scandaluri de dopaj din istoria MLB.

Alex Rodriguez în acțiune pentru echipa Texas Rangers

24 februarie 2004 - Dwain Chambers exclus de la Jocurile Olimpice

Britanic sprinterul Dwain Chambers a fost exclus pe viață de la Jocurile Olimpice pentru că a fost testat pozitiv pentru medicamentul de designer THG într-un caz de referință. După ce a primit interdicția, Chambers a pierdut o cale, eșuând încercările de a se implica în alte sporturi, cum ar fi NFL.

Dar, interdicția sa pe viață nu a fost menținută și a făcut o scurtă a revenit pe pistă în 2005.

El a fost primul atlet care a fost interzis pentru THG, deși scandalul a fost legat de unele persoane care lucrau la BALCO. La scurt timp după ce Chambers a primit interdicția, patru americani au fost, de asemenea, testați pozitiv pentru THG.

24 august 2012 - Lance Armstrong, regele înșelăciunii

Lance Armstrong a devenit un nume cunoscut în întreaga lume între anii 1997 și 2015, dar nu din toate motivele corecte. Armstrong era cunoscut drept ciclistul care a depășit cancerul și a fost pionieratul sportivilor în lupta împotriva cancerului într-o varietate de sporturi.

Ela câștigat un uluitor de șase Tur-de-Franța consecutiv titluri înainte de pensionare. Cu toate acestea, în jurul anului 2010, la șase ani după ce a câștigat al șaselea titlu, i s-a deschis un dosar acuzându-l de dopaj.

După o lungă discuție cu organismele de reglementare, organele de conducere și mass-media, Armstrong a recunoscut și și-a acceptat acuzațiile. A participat chiar la emisiunea Oprah Winfrey, mărturisindu-și și cerându-și scuze pentru acțiunile sale.

7 noiembrie 2016 - Jon Jones Multiple Scandals Doping In the UFC

Jon Jones este un nume sinonim cu UFC și un favorit al fanilor pentru mulți fani UFC. Între 2015 și 2017,Jones a fost implicat în mai multe controverse și și-a pierdut uluitor titlul de trei ori ca urmare a acțiunilor sale.

Primul a pierdut titlul său în 2016 înaintea luptei pentru titlu programată împotriva lui Daniel Cormier la UFC 200. Apoi a participat și a ieșit din jocul de luptă pentru un număr de ani.

A devenit eligibil să lupte din nou în 2018 , și era programat să lupte la UFC 232. Cu toate acestea, după ce au apărut neconcordanțe cu testul său de droguri și nu a putut lupta în Vegas. Pentru unul dintre cei mai mari luptători care s-au bucurat vreodată de sport, aceasta a fost o descoperire șocantă.

dopingul de astăzi este încă o realitate

Vedem încă așa ceva întâmplându-se astăzi?

Nu trebuie să cauți departe pentru a găsi un scandal de dopaj în zilele noastre. This year saw Nikes’ CEO Mark Parker involved in a doping scandal, which has resonated among some shoppers and investors and caused the company all kinds of issues.

De la recentul scandal al echipei olimpice din Rusia, până la dintotdeauna... Prezintă suspiciune de îndoială asupra legitimității cicliștilor de a merge în Turul Franței, dopajul pare să fie peste tot în sport.