Gambling sponsorship In soccer under scrutiny by regulators
Știri despre pariuri sportive

Sponsorizarea jocurilor de noroc În fotbal, sub control de către regu lators

Comisia pentru jocurile de noroc din Regatul Unit a avut o săptămână încărcată, începând cu anunțul ainterzicerea utilizării cardurilor de credit pentru jocuri de noroc în Regatul Unit din 2020. Dar acum încearcă să impună o interdicție generală a sponsorizării cămășilor de către companiile de pariuri din toată țara.

Abia săptămâna trecută, a fost dezvăluit că șapte mari companii de jocuri de noroc din Regatul Unit vor transmite live-streaming Meciurile FA Cup - legate cu un acord încheiat de Asociația de Fotbal în 2017. Decizia a fost întâmpinată cu multe critici din partea presei și a guvernului Regatului Unit, politicieni precum Iain Duncan Smith susținând că acordul ar trebui revocat.

Companiile de jocuri de noroc beneficiază de redarea în streaming a jocurilor gratuit, solicitând utilizatorilor să creeze un cont la companie. Acesta este ceea ce a atras atât de multe critici. Un total de 5,36 miliarde au fost cheltuiți pentru jocuri de noroc online între aprilie 2018 și martie 2019. Este clar care este stimulentul pentru aceste companii.

Deși raportul, care a fost publicat în ziarul The Times, sugerează o interzicerea totală, sugerează, de asemenea, că sunt luate în considerare măsuri mai puțin extreme. Sugestia se referă la companiile care își demonstrează angajamentul de a promova jocul responsabil.

 

Sponsorizarea jocurilor de noroc În Premier League 2020

În prezent, jumătate dintre echipele din Premier League engleză deține contracte de sponsorizare cu companii de pariuri. Interdicția ar putea fi catastrofală pentru finanțarea în ligă.

Sprijinul financiar pentru echipele din Marea Britanie este imperativ pentru a se asigura că liga rămâne competitivă. Cu toate acestea, în afara „Top 6” nu există echipe cu sprijinul necesar pentru a concura la cel mai înalt nivel, fără sprijinul companiilor de jocuri de noroc.

Sponsori de tricou Premier League 2019/20

 Echipă 

 Sponsor   Valoarea ofertei de sponsorizare  
West Ham United Betway 10 GBP,000.000
 Everton  SportPesa 9,6 GBP,000,000 
 Wolverhampton Wanderers  ManBetX 8.000.000 GBP
 Burnley LoveBet £7,500.000 
Crystal Palace  ManBetX £6,5,000.000 
Newcastle  Fun88 £6,5,000.000 
 Watford  Sportsbet.io £6,5,000.000 
 Aston Villa W88 £ 6,000.000
Bournemouth M88 £5, 000.000 
 Norwich City Dafabet £3,000.000 

În 2017, introducerea sponsorilor pentru mânecile cămășii a fost introdus. Începând de astăzi, există 3 echipe în ligă, care dețin contracte de sponsorizare pentru tricouri cu companii de jocuri de noroc; Aston Villa (BR88), Bournemouth (Mansion) și Burnley (LoveBet).

 

Ce înseamnă asta pentru viitoarea sponsorizare a jocurilor de noroc?

Interdicția ar fi reprezintă o direcție pozitivă pentru fotbalul englez și pentru sportul în ansamblu, cu intenția de a stabili o atitudine etică față de locul în care provine finanțarea.

După acestea, am văzut un lucru similar cu rasismul în fotbal. Organizația „Kick it Out” a fost fondată în 1993 cu intenția de a elimina rasismul din joc. Înainte rapid 27 de ani și încă vedem rasism în joc. Celincidentul recent din Manchester Derby-ul este o dovadă a lipsei de schimbare.

Această problemă nu este una unică pentru Premier League. Industria jocurilor de noroc este prezentă în fotbal în toate ligile europene, cu numeroase oferte de sponsorizare în ligile de top. Va fi interesant de văzut cum evoluează lucrurile și dacă decizia guvernului Regatului Unit declanșează o tendință în toată Europa.

În mod alternativ, autoritățile de reglementare ar putea să nu ia măsuri, iar companiile continuă să funcționeze ca sponsori majori. Care credeți că este viitorul sponsorizării jocurilor de noroc în sport?